Linda Scott asked · 4 days ago

How many minutes in a year

how many minutes are there in a year (365 days)?

Show how you obtained the solution

Expert Answer - 1

Protutor2021 . answered · 4 days ago

Tutor 4.8 ( 7 )

Still stuck with a Mathematics question
Ask this expert

There are 525,600 minutes in a year (365 days)

How do we know that?

Lets begin from what we know towards what we want to know.

We know a normal calendar year has 365 days. We know there 24 hours in day. We also know there are 60 minutes in a day.

Therefore;

1 hour = 60 minutes

24 hours = (60×24)= 1440 minutes

365 days x 24 hours = (365×24×60) = 525,600 minutes

If it we are looking at a leap year, we simply replace 365 days with 366 days in which case we get

366 days x 24 hours = (366×24×60) = 527,040 minutes



Get Online Tutoring or Questions answered by Experts.

You can post a question for a tutor or set up a tutoring session

Related Questions

Join Thousands of Happy Students!

Post a Question

We use cookies to ensure that we give you the best experience on our website. If you continue without changing your settings, we will assume you are happy to receive all cookies